Windows 8.1 Update 2

După lansarea Windows 8.1 Update în aprilie, Microsoft anunță următoarea actualizare pentru Windows 8.1, care va veni prin Windows Update pe 12 august.

Microsoft spune că are un program de actualizări regulate prin care încearcă să răspundă cât mai rapid feedback-ului de la clienți și parteneri. Aceste actualizări sunt oferite lunar și conțin patch-uri de securitate dar și de altă natură. Compania mai lasă de înțeles că în loc de a lăsa să treacă mai multe luni și apoi să publice un update mai mare intenționează să folosească update-uri lunare pentru a oferi remedii mai des alături de pachetele din ”Update Tuesday” (cunoscute ca Patch Tuesday).

Actualizările vor continua să vină prin Windows Update (WU), Microsoft Update (MU), și Windows Server Update Services (WSUS). Ele vor aduce și patch-uri de securitate, dar și îmbunătățiri funcționale pentru PC-uri sau tablete cu Windows.

Microsoft oferă ca exemplu de update-uri cu îmbunătățiri funcționale relansarea Windows Store din mai sau update-ul pentru OneDrive din iunie, care permite un control mai bun asupra sincronizării fișierelor.

Update-urile din 12 august aduc aceste îmbunătățiri:

Creșterea preciziei pentru touchpad-urile de pe tablete – sunt adăugate trei setări noi pentru utilizator. Astfel, touchpad-ul poate fi lăsat activat chiar dacă un mouse este conectat, sunt permise click-uri dreapta pe touchpad și dublă apăsare urmată de tragerea elementelor selectate.

Recepție Miracast – un set de API-uri va permite dezvoltarea de aplicații Windows 8.1 ce vor permite folosirea PC-ului ca receptor Miracast.

Reducerea solicitărilor repetate pentru autentificarea SharePoint Online – Dacă utilizatorul selectează “Keep me signed in” la prima autentificare, nu i se vor mai cere de mai multe ori datele de autentificare pentru acel site SharePoint Online.

Actualizarea se va distribui prin Windows Update și prin Windows Server Update Services (WSUS).

 • tryky_petrica

  Te urmaresc in continuare cu mare interes. Faci articolele foarte bune si explicite.
  Am o intrebare: – merita sa cumpar si sa instalez windows 8.1 pe un laptop Hp G72 fara tauch screen? Acum am windows 7.

  • http://www.windowsfaralimite.ro/ Cosmin Tataru

   Multumesc pentru aprecieri. Daca nu e graba te-as sfatui sa astepti pana la anul in primavara, cand apare urmatoarea versiune Windows. Sau poti cumpara si acum Windows 8.1 si ulterior sa cumperi o versiune upgrade la Windows Treshold (9, etc.), versiune care va fi mai ieftina decat una noua, completa. Inca nu se stie oficial, dar upgrade-ul la Windows 9 este posibil sa fie gratuit pentru utilizatorii Windows 8.1. Personal daca ar trebui sa decid acum as astepta pana la primavara.

   • tryky_petrica

    Multumesc mult pentru raspunsul promt. Dar un sfat te rog: – dupa ce se va lansa windows 9 sa il cumpar si sa-l instalez pe laptop-ul meu HP G72 fara tauch screen sau mai bine sa acizitionez si un alt laptop cu tauch screen?. Adica ce este mai bun si pe care ruleaza mai bine windows 9 , sa zicem pe un laptop cu sau fara tauch screen?
    P.S. -Laptop-ul meu HP G72 are 4 GB RAM.

    • http://www.windowsfaralimite.ro/ Cosmin Tataru

     Următoarea versiune Windows va funcționa foarte bine și pe laptopuri fara touch screen si va fi optimizata pentru desktop comparativ cu Windows 8.x. In viitor tabletele cu Windows se pare că vor fi bazate pe Windows Phone. Asa ca as zice Windows 9 pentru laptop si apoi, mai tarziu, dupa posibilitati, o tableta cu Windows undeva la jumatatea anului viitor sau in toamna viitoare.

     • tryky_petrica

      M-ai luminat! Iti multumesc foarte mult pentru raspuns!